Instructieteam
Vincent Verhage
Per 1 april 2016 is Vincent Verhage de dirigent van de orkesten van KTSM. Daarnaast geeft hij ook les op zwaar koper (trombone, euphonium en bas).
Tijdens zijn studie euphonium op het conservatorium van Enschede werd zijn interesse gewekt voor het vak dirigeren. Hij studeerde daar 2 jaar HaFaBra-directie bij Hennie Ramaekers om, na het behalen van zijn Bachelor euphonium, in Utrecht te beginnen aan zijn Master HaFaBra-directie bij Danny Oosterman met als bijvak slagwerk.
Naast KTSM dirigeert hij ook nog bij Brassband Amersfoort en Fanfare Crescendo uit Voorthuizen. Verder is hij koperdocent bij diverse verenigingen.
Jooske van Andel
Jooske van Andel (1997) begon op haar negende met klarinet spelen bij muziekvereniging Kunst en Vriendschap Maurik.
In februari 2012 begon Jooske als leerling bij Céleste Zewald en in juni van dat jaar werd ze als leerling aangenomen op de Academie Muzikaal Talent (nauw verbonden met het Utrechts Conservatorium), waar zij haar studie bij Céleste Zewald voortzette.
In november 2012 heeft Jooske samen met harpiste Michelle Sweegers, waarmee zij het duo ‘Sweegers en van Andel’ vormt, de publieksprijs gewonnen op het kamermuziekfestival te Hoorn. In januari 2013 heeft dit duo op het Prinses Christina Concours in de regio ’s-Hertogenbosch de Ensemble Aanmoedigingsprijs gewonnen. Sindsdien heeft het jonge duo vele optredens gegeven en is o.a. ook op radio 4 te horen geweest.
Op 5 april 2014, behaalde Jooske de derde prijs tijdens het Nederlands Klarinet Concours te Zwolle, in de categorie 12-18 jaar.
Op 1 September 2014 is Jooske begonnen aan haar Bachelor of Music aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen om daar verder te studeren bij Céleste Zewald. Ook volgde zij tussen 2014 en 2016 privélessen directie bij Alex Schillings.
Op 29 maart 2015 heeft Jooske tijdens het Prinses Christina Concours in de regio Groningen de derde prijs en een concertprijs gewonnen.
Op 24 juni 2018 heeft Jooske haar Bachelor of Music diploma behaald aan het Prins Claus Conservatorium. Vanaf september 2018 is ze begonnen aan de Master of Music studie aan het Fontys conservatorium Tilburg bij docent Eddy Vanoosthuyse. Op 27 augustus 2020 heeft Jooske haar Master of Music diploma behaald. Momenteel studeert ze verder aan de Master of Music aan de Hogeschool voor de kunsten Gent bij docent Eddy Vanoosthuyse.
Als klarinetdocente is Jooske actief bij Kunst en Vriendschap Maurik, KTSM Tiel, Scholen in de Kunst Amersfoort en bij Sint Cecilia Sint Anthonis. Ook verzorgt ze scholenprojecten en AMV lessen voor diverse muziekverenigingen. Verder remplaceert ze bij o.a. de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Per september 2016 is Jooske gestart met dirigeren bij het middenorkest van Kunst en Vriendschap Maurik . Sinds maart 2017 dirigeert zij daar tevens het nieuw opgerichte opstaporkest.
Kelvin Huiberts
Op jonge leeftijd begon Kelvin Huiberts bij KTSM met het spelen van slagwerk. Na een aantal jaar daar les te hebben gehad, maakte hij voor wat betreft lessen de overstap naar de muziekschool. Daar ontving hij op zijn 17e levensjaar zijn D-diploma, na het spelen van een openbaar concert-examen.
Na deze diploma’s koos Kelvin ervoor zich te bekwamen op diverse gebieden in de slagwerkwereld. Na het volgen van enkele cursussen is hier de start gemaakt met lesgeven aan individuele slagwerkers op zowel gestemde als ongestemde instrumenten. Ook begon Kelvin toen met het geven van slagwerkinstructie bij enkele slagwerkgroepen. In december 2017 heeft Kelvin zijn opleiding dirigent slagwerkensembles afgerond.
Op dit moment is Kelvin verbonden aan de slagwerkgroep van Excelsior IJsselstein waar hij zowel de individuele als de slagwerkinstructie voor zijn rekening neemt. Tevens geeft hij les aan leerlingen bij KTSM. Daarnaast verzorgt Kelvin regelmatig theorielessen in voorbereiding naar slagwerkexamens. Sinds 2017 is Kelvin verbonden als dirigent aan de slagwerkgroep van Fidelio in Woudenberg. Ook hier verzorgt hij de wekelijkse repetities aan zowel het volwassen ensemble als het jeugdensemble.
Kelvin werkt ook met regelmaat mee aan projectorkesten, musicals en toneelvoorstellingen. Tevens remplaceert hij als muzikant of dirigent/instructeur bij orkesten, slagwerkgroepen, dweilorkesten en bands.
Aria Stoops
Aria Stoops begon als zevenjarig meisje met bugel spelen omdat zij de warme, ronde klank van dit instrument zo mooi vond. Op haar zestiende maakte zij de overstap naar de trompet om aan het conservatorium te kunnen gaan studeren.
Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij de hoofdvakken Trompet en Schoolmuziek welke zij in 1982 (trompet) en 1983 (schoolmuziek) met succes afrondde. Tijdens en na haar studie speelde zij in verschillende ensembles en orkesten waaronder de Amsterdamse Politiekapel, het Dordrechts Kamerorkest en het begeleidingsorkest Continuo uit Rotterdam.
Zij is op verschillende muziekscholen en basisscholen werkzaam geweest. Op dit moment is zij als docent koperen blaasinstrumenten werkzaam bij KTSM in Tiel en MPM in Geldermalsen. Daarnaast geeft zij verschillende workshops op basisscholen en verzorgt zij de cursus Music&Fun4Kids. Ook geeft zij leiding aan het Instaporkest en Opleidingsorkest van MPM in Geldermalsen.
Lesgeven is haar passie! Zij vindt het belangrijk om haar leerlingen, of ze nu jong zijn of al volwassen, zo goed mogelijk te begeleiden bij het bespelen van hun instrument. Daarbij ligt de nadruk op een goede speeltechniek (adem, embouchure etc.), maar verliest zij het plezier in het spelen niet uit het oog. Deze twee elementen zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je speelt voor je plezier en je beleeft meer plezier naarmate je beter gaat spelen.
Bruno Alonso
Bruno Alonso Iglesias is een Spaanse saxofonist die inmiddels in Nederland gevestigd is. Hij wordt vaak beschreven als een “veelzijdige en smaakvolle” muzikant met een “warm maar altijd kleurrijk” geluid. Hij is ooit op zoek geweest naar nieuwe muziek en naar manieren om de mogelijkheden van zijn instrument uit te breiden. Dit heeft hem ertoe gebracht om een ruim bereik aan muziekstijlen uit te voeren en omarmen: van (eigen) transcripties van barok- en romantische muziek tot hedendaagse muziek. Hij heeft daarom meerdere opmerkelijke composities gepremièred, maar hij verwaarloost het traditionele saxofoonrepertoire ook niet.
Bruno behaalde in 2022 zijn Master diploma Klassieke Saxofoon als student van Andreas van Zoelen in het Conservatorium van Tilburg. Hij is een actieve solo en kamermuziekspeler, en een bijzonder ervaren orkestmusicus. Op dit gebied zette hij zijn eerste stappen in Spanje door de hand van het Saxofoon Orkest van Redondela (OSR), en sindsdien speelt hij als solist, neemt hij albums op en toert hij door heel Europa met harmonie-, fanfare- en symfonieorkesten. Hij heeft ook jazz gestudeerd en uitgevoerd, en heeft actief masterclasses gevolgd van musici zoals Jean Pennings, Martien Maas, Harry White, Ryo Noda, Claude Delangle, Arno Bornkamp, Sander Teepen, Joshua Hyde, het Ràscher Saxophone Quartet en het Berlage Saxofoonkwartet.
Bruno is ook gepassioneerd over muziekeducatie, en geeft zowel saxofoon- als muziektheorielessen sinds zijn 18de. Tijdens zijn lessen staan de leerling en zijn interesses centraal, maar hij probeert ook om zijn liefde voor de saxofoon en voor karaktervol muziek maken altijd door te geven.
Erik Verbeek
Erik Verbeek kreeg zijn eerste lessen op dwarsfluit bij muziekvereniging OZOD in Tricht. Daarna ging hij studeren aan het Utrechts Conservatorium en behaalde de diploma’s voor docerend en uitvoerend musicus. Hij geeft al jaren les in Geldermalsen aan leerlingen van verschillende muziekverenigingen en aan privé leerlingen.
De afgelopen jaren deden 7 leerlingen hun D-examen voor publiek en een enkele leerling ging studeren aan het Conservatorium. De lessen van Erik sluiten inhoudelijk aan op de hele HaFa examenreeks. Aspecten als houding, ademhaling, ritmiek, intonatie, stijlfiguren en expressie komen aan bod door gebruik van auditieve en activerende werkvormen.
Erik speelt zelf regelmatig bij militaire en klassieke orkesten zoals het Residentie Bach Ensemble. Ook is hij artistiek leider van Stichting Nationaal Fluitconcours. Deze stichting organiseert jaarlijks een toonaangevend internationaal concours voor studenten met gemiddeld 150 deelnemers uit 25 landen. Voor de jeugd uit de regio wordt www.defluitwedstrijd.nl georganiseerd. Naast zijn activiteiten als musicus werkt Erik als bestuurder in het primair onderwijs. Kijk voor meer informatie op www.erikverbeek.nl